Mr Rehan Bagaimanakah Cara Mendapatkan Laporan Ccris Facebook

Mr Rehan Bagaimanakah Cara Mendapatkan Laporan Ccris Facebook

Cara mendapatkan laporan ccris di bank negara. Jika hendak dapatkan laporan CCRIS untuk sebarang urusan yang berkaitan anda tidak perlu lagi hadir ke Bank Negara kerana terdapat beberapa cara yang lebih mudah dan dokumen tersebut boleh didapati secara percuma sahaja. Untuk pengetahuan anda CCRIS atau Central Credit Reference Information System adalah satu sistem yang dibangunkan oleh Bank Negara Malaysia dan bertujuan untuk.

Bagi mendapatkan butiran lanjut mengenai semakan CCRIS online melalui sistem eCCRIS Bank Negara Malaysia anda boleh menghubungi Pusat Hubungan BNMTELELINK di saluran berikut Talian 1-300-88-5465 atau 603-2174 1717 luar negara Waktu operasi mulai 900 pagi 500 petang Isnin hingga Jumaat kecuali cuti umum. Di sini saya senaraikan saluran yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan laporan CCRIS anda.

Kiosk Bank Negara Malaysia Anda boleh dapatkan laporan CCRIS daripada Kiosk yang terdapat di mana-mana cawangan Bank Negara Malaysia. Laporan ini adalah percuma.

Anda cuma perlu walk-in dan bawa kad pengenalan MyKad. Bagaimana Nak Dapatkan Laporan CCRIS Tanpa Perlu Keluar Rumah.

Laporan CCRIS boleh didapati daripada kiosk yang disediakan di Bank Negara dan cawangannya. Tempat lain takde dah kiosk ni.

Satu lagi cara adalah yang saya ajarkan di sini. Kenapa cara ni penting.

Sebab selama ni majoriti yang saya kenal bersusah payah bayar tol bayar parking. Cara semak CCRIS di kaunter Bank Negara Malaysia.

Anda boleh mendapatkan laporan CCRIS daripada kaunter atau kiosk yang terdapat di mana-mana cawangan Bank Negara Malaysia. Laporan ini adalah percuma.

Anda cuma perlu walk-in dan bawa kad pengenalan anda MyKad. Cara mendapatkan laporan CCRIS di kaunter.

Secara lazimnya laporan CCRIS boleh didapati daripada kiosk yang disediakan di Bank Negara dan cawangan-cawangannya di seluruh Malaysia. Tempat lain tidak menyediakan kiosk ini.

Tapi usah khuatir ada lagi cara lain untuk mendapatkannya yang tidak memerlukan kita bersusah payah untuk bayar tol bayar parking meredah traffic jam semata-mata. Maka untuk mendapatkan laporan CCRIS perlu ke kiosk Bank Negara.

Kemudian laporan CCRIS akan dijana. Tetapi hari ini sudah ada cara yang lebih mudah dan cepat kurang dari 10 minit untuk jana laporan CCRIS secara Online sahaja.

Cara Nak Semak CCRIS Online. Penting ada laporan CCRIS ini untuk pihak bank tahu tahap disiplin pembayaran balik komitmen tersebut.

Laporan CCRIS boleh disemak kat semua cawangan Bank Negara Malaysia. Buat korang yang jauh dengan cawangan BNM atau pejabat AKPK kau orang boleh semak laporan CCRIS menggunakan emel sahaja.

Jalan Dato Onn 50480 Kuala Lumpur Malaysia. 1300 88 5465 BNMTELELINK 603 2174 1717 International Line bnmtelelinkbnmgovmy.

Cara Dapat Laporan Kredit Tanpa Pergi Bank Negara Malaysia. Mari kami kongsikan cara mudah nak dapatkan laporan kredit.

Tak perlu pergi ke Bank Negara pun. Sumber sahih ini dari laman fanpage rasmi BNM.

Pengguna eCCRIS yang berdaftar boleh download laporan CCRIS online je di httpseccrisbnmgovmy. Bank Negara telah melancarkan sebuah portal khas bagi memudahkan orang ramai untuk menyemak laporan Central Credit Reference Information System CCRIS dengan mudah.

Dinamakan sebagai eCCRIS portal ini dibangunkan sebagai inisiatif bank negara untuk menjimatkan masa pengguna dalam memberikan laporan kewangan seseorang individu sepanjang 12 bulan terakhir. Sebelum ini rakyat Malaysia hanya boleh mendapatkan laporan CCRIS dengan memuat turun di ibu pejabat Bank Negara Malaysia BNM.

Mereka yang mengambil laporan tersebut perlu membawa bersama kad pengenalan dan mempunyai pengesahan cap jari. Bank Negara Malaysia BNM telah memperkenalkan mekanisma baru untuk mendapatkan laporan CCRIS melalui portal eCCRIS yang boleh di akses melalui laman web.

Dengan kemudahan ini anda tak perlu lagi keluar ke kaunter dan boleh mendapatkan laporan kredit anda melalui atas talian sahaja. Di perkongsian sebelum ini ada dikongsikan cara untuk semak sama ada nama kena blacklist atau tidak dengan CCRIS.

Namun untuk mendapatkan rekod laporan kredit anda perlu dapatkan menerusi Bank Negara Malaysia BNM. Cara 2 dapatkan CCRIS Report.

Walk in ke Bank Negara atau Cawangan Bank Negara yang berdekatan dengan tempat anda. Ini senang tapi ramai yang tak dapat buat sebab tak ada kesempatan waktu.

Hanya individu tu sendiri yang boleh dapatkan Report mereka. Oleh itu anda digalakkan melakukan laporan CCRIS anda di rumah.

Di bawah adalah panduan untuk anda membuat semakan CCRIS tanpa hadir ke Bank Negara Malaysia. Apa itu Central Credit Reference Information System CCRIS.

CCRIS merupakan sistem yang dibangunkan oleh Bank Negara Malaysia. Bank Negara Malaysia telah menyediakan contoh laporan CCRIS berserta penerangan lengkap tentang apakah maklumat yang terkandung di dalam setiap ruangan di dalam laporan CCRIS atau eCCRIS dari BNM.

Anda boleh dapatkan contoh laporan tersebut di laman web rasmi Bank Negara Malaysia di pautan ini. Fail adalah dalam format PDF.

Bagaimana nak semak laporan kredit CCRIS. Terdapat 2 cara untuk kita menyemak akaun kredit CCRIS.

1 Anda boleh terus ke Pusat Khidmat Pelanggan Laman Informasi Nasihat dan Khidmat LINK Bank Negara Malaysia di alamat berikut. BNMLINK Jabatan LINK Pejabat Wilayah Tingkat Bawah Blok D Bank Negara Malaysia Jalan Dato Onn 50480 Kuala Lumpur.

Laporan CCRIS selalunya diperlukan untuk permohonan loan rumah atau nak apply skim perumahan seperti PR1MA dan Rumah Selangorku. Laporan CCRIS hanya boleh didapati di Bank Negara atau Kiosk Bank Negara.

Ada juga cara lain yang lebih mudah nak dapatkan laporan CCRIS ini iaitu melalui email. Kaunter Bank Negara Malaysia.

Pergi ke mana-mana kaunter Bank Negara Malaysia dengan membawa kad pengenalan dan beberapa dokumen lain yang dapat mengesahkan identiti pemohon seperti lesen memandu atau pasport. Maklumkan kepada pegawai di kaunter tujuan untuk mendapatkan laporan CCRIS.

www.facebook.com