Laporan Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah

Laporan Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah

Contoh karangan laporan sambutan hari guru upsr. Contoh karangan upsr. Latest karangan contoh karangan upsr.

Karangan pendek sambutan hari guru 50 hingga 80 patah perkataan tanggal 16 mei merupakan hari guru. Sekolah saya telah mengadakan majlis sambutan hari guru di dewan sekolah.

Sambutan ini bertujuan untuk menghargai jasa dan pengorbanan guru dalam usaha. Contoh Karangan UPSR.

Latest Karangan - Contoh Karangan UPSR. Contoh karangan upsr.

Latest karangan contoh karangan upsr. Untuk pembahasan kali ini kami akan memberikan ulasan mengenai contoh karangan narasi yang dimana dalam hal ini meliputi contoh tentang pendidikan liburan lingkungan guru sekolah dan pengalaman pribadi nah agar lebih dapat memahami dan mengerti simak ulasan selengkapnya dibawah ini.

Contoh Karangan Laporan Sambutan Hari Guru LAPORAN DOKUMENTASI SAMBUTAN HARI GURU TAHUN 2016 SEKOLAH KEBANGSAAN TENGKU MAHKOTA. Pada hari isnin 17 Mei 2016 Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Mahkota telah mengadakan majlis sambutan Hari Guru bersempena dengan Hari Guru yang jatuh pada 16 Mei 2016.

Pada 16 Mei 2011 yang lalu sekolah saya telah mengadakan sambutan Hari Guru. Tujuan sambutan ini adalah untuk mengingati jasa guru yang telah mendidik murid dengan berdedikasi.

Sejak awal pagi semua murid guru-guru dan ahli Persatuan Ibu Bapa dan Guru telah berkumpul di dewan sekolah. Pada hari Isnin yang lalu sekolah saya telah mengadakan sambutan Hari Guru di dewan sekolah.

Semua guru dan murid berkumpul di dewan pada pukul 730 pagi. Setiap tahun Hari Guru disambut pada 16 Mei.

Tujuan sambutan Hari Guru diadakan adalah untuk menghargai jasa dan pengorbanan guru dalam bidang pendidikan. Cara Menulis Karangan Laporan.

Setiap tahun hari guru disambut pada 16 mei. Tujuan sambutan hari guru diadakan adalah untuk menghargai jasa dan pengorbanan guru dalam bidang pendidikan.

Tema hari guru pada tahun ini ialah 1 aspirasi 1 agenda mula mula kami berdiri tegak untuk menyanyikan lagu negaraku bangsa johor dan juga lagu sekolah. Contoh Karangan UPSR.

Latest Karangan - Contoh Karangan UPSR. Aktiviti sambutan bulan kemerdekaan di sekolah contoh karangan hari guru laporan tentang saya gambar koleksi.

Murid-murid telah menunjukkan minat dan memberikan sambutan yang menggalakkan terhadap semua aktiviti yang dijalankan. Semua pertandingan telah diadili oleh guru-guru dalam Panitia Bahasa Melayu.

Sebanyak 3 hadiah disediakan bagi setiap pertandingan. Semua guru dan murid berkumpul di dewan sekolah untuk meraikan majlis sambutan Hari Guru 2012.

Lagu Negaraku lagu negeri dan lagu rasmi sekolah dinyanyikan sebelum bacaan Ikrar oleh Mohd Rafiq bin Sabaruddin selaku Ketua Pengawas. Kemudian bacaan doa dibacakan oleh Ustaz Azril.

740 pagi Acara dimulakan dengan ucapan GPK 1 iaitu Pn. Contoh karangan upsr.

Latest karangan contoh karangan upsr. Baru baru ini sekolah kamu telah mengadakan sambutan hari guru peringkat sekolah.

Tulis catatan kamu sepanjang sambutan tersebut. Isnin 16 mei 2016 800 pagi semua guru dan murid berhimpun di dewan gemilang sekolah.

Antara kata majmuk istilah khusus. Contoh karangan UPSR.

KARANGAN 7 Laporan Hari Kanak-kanak Pada hari Sabtu yang lalu murid-murid diminta hadir ke sekolah. Guru besar memberitahu bahawa sekolah akan mengadakan sambutan hari kanak-kanak.

Saya berasa gembira mendengar berita tersebut. Pada jam 800 pagi murid-murid berkumpul di dewan sekolah.

Guru besar menyampaikan ucapan. Mula-mula Guru Besar dijemput untuk memberikan ucapan kepada murid-murid.

Dalam ucapan Guru Besar beliau menasihati murid-murid supaya belajar bersungguh-sungguh kerana usaha tangga kejayaan 努力是成功的阶梯. Beliau juga mengucapkan Selamat Hari Kanak-kanak kepada murid-murid.

Kemudian beliau merasmikan sambutan Hari Kanak-kanak. Contoh Karangan UPSR PPSR.

Temasya Sukan Sekolah Saya Pada hari Ahad yang lepassekolah saya telah mengadakan temasya sukan tahunanSukan tahunan tersebut diadakan di padang sekolah saya yang luas itu. Hendaklah disampaikan dengan tepat dan mudah difahami Dalam membuat karangan berbentuk laporan kamu hendaklah menggunakan butir -butir yang munasabah atau lojik.

Kamu perlu memastikan jenis laporan sama ada laporan aktiviti persatuan perayaan sambutan perasmian atau lawatan ke sesuatu tempat. Guru-guru berasa dihargai kerana diberi sambutan yang sebegini meriah.

Ini menguatkan azam mereka untuk menjalankan amanah dengan penuh dedikasi. LAPORAN SAMBUTAN HARI GURU SK TAMAN IMPIAN EMASPada 16 Mei 2013 sk Taman Impian Emas telah mengadakan sambutan hari guru 2013.

Sambutan ini diadakan di dewan sekolahPada awal pagi murid-murid dan. 25 markah Masa dicadangkan.

35 minit Bahagian ini mengandungi dua soalan. Jawab satu soalan sahaja.

Panjangnya jawapan kamu hendaklah antara 80 hingga 120 patah perkataan. Soalan 1 Kamu telah dipilih untuk menyampaikan ucapan sempena sambutan Hari Guru di sekolah kamu.

Tajuk ucapan kamu ialah Cara-cara Menghormati Guru. Tulis ucapan kamu itu selengkapnya.

Contoh karangan sambutan hari kemerdekaan di sekolah saya contoh karangan upsr sambutan hari kemerdekaan di sekolah saya. Dim 28 Jan - 0239 2018 Sujet du message.

Contoh Karangan Sambutan Hari Kemerdekaan Di Sekolah Saya Rpondre en citant.

www.scribd.com