Laporan Lawatan Ke Zoo Negara

Laporan Lawatan Ke Zoo Negara

Karangan laporan melawat ke zoo negara. Pada cuti sekolah yang lalu bapa membawa kami sekeluarga pergi ke Zoo Negara. Kami bertolak ke sana pada pukul 800 pagi dengan menaiki kereta bapa.

Kami tiba di Zoo Negara pada pukul 1100 pagi. Kami melihat ramai pengunjung sedang membeli tiket.

Bapa terus ke kaunter untuk membeli tiket. Selepas itu kami pun dapat masuk ke dalam zoo.

Pada cuti sekolah yang lalu bapa membawa kami sekeluarga melawat ke Zoo Negara yang terletak di Kuala Lumpur. Kami bertolak ke sana pada pukul 900 pagi dengan menaiki kereta bapa.

Sepanjang perjalanan kami sekeluarga berbual-bual dengan mesranya untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan sambil menikmati pemandangan yang indah nian. Lawatan Sambil Belajar ke Zoo Negara SJK C Chung Hwa Wei Sin Pada 16 Jun 2019 Persatuan Bahasa Melayu SJK C Chung Hwa Wei Sin telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Zoo Negara.

Rombongan ini telah disertai oleh 25 orang murid dan diiringi oleh 2 orang guru penasihat Puan Suriati dan Puan Mona. Karangan Melawat ke Zoo Negara.

Karangan Melawat ke Zoo Negara DRAFT. Pulang ke rumah walaupun menambahkan ilmu pengetahuan.

Karangan Tuesday December 22 2009. Melawat ke Zoo Negara Pada 20 Ogos 2004 sekolah saya telah mengadakan satu lawatan ke Zoo Negara di Kuala Lumpur.

Kami pergi ke sana dengan menaiki bas. Seramai 60 orang murid dan 3 orang guru telah mengikut rombongan ini.

Kami bertolak dari sekolah pada jam 900 pagi dan sampai di Zoo Negara pada pukul 1. Related Posts To Contoh Karangan Laporan Lawatan Sambil Belajar Ke Zoo Negara Contoh Karangan Laporan Lawatan Sambil Belajar Ke Zoo Negara 2018-02-24T113300-0800 Rating.

Karangan melawat ke zoo negara. Essays visit the national zoo.

Karangan dialog ke lawatan zoo. Essay dialog to visit the zoo.

Cara Menulis Karangan Laporan. Lawatan sambil belajar ke zoo negara sjk c chung hwa wei sin pada 16 jun 2019 persatuan bahasa melayu sjk c chung hwa wei sin telah mengadakan lawatan sambil belajar ke zoo negara.

Rombongan ini telah disertai oleh 25 orang murid dan diiringi oleh 2 orang guru penasihat puan suriati dan puan mona. Petugas zoo memberikan penerangan kepada kami tentang habitat dan ciri-ciri haiwan di sepanjang lawatan ini.

Selepas makan tengah hari kami melawat ke Akuarium Tunku Abdul Rahman. Di taman itu kami dapat melihat pelbagai jenis spesis fauna dan flora akuatik yang unik.

Kami juga menyaksikan pertunjukkan singa laut yang menarik dan menghiburkan. Tuliskan sebuah karangan bertajuk Lawatan ke Zoo Negara.

Pada masa cuti sekolah yang lalu sekolah saya telah mengadakan suatu lawatan sambil belajar ke Zoo Negara. Lawatan ini disertai oleh beberapa orang murid dan guru.

Saya turut menyertai lawatan tersebut. Kami bertolak pada pukul 600 pagi dengan menaiki sebuah bas yang disewa khas.

Pada pukul 800 pagi kanak-kanak bersarapan pagi terlebih dahulu sebelum bertolak ke Zoo Negara. Kanak-kanak tersebut telah dibahagikan kepada beberapa kumpulan.

Dan setiap kanak-kanak akan dijaga oleh kakak angkat serta abang angkat masing-masing. Pada cuti sekolah yang lalu bapa membawa kami sekeluarga pergi ke Zoo Negara.

Kami bertolak ke sana pada pukul 700 pagi dengan menaiki kereta bapa. Kami tiba di sana pada pukul 1000 pagi.

Kami melihat ramai orang di sana. Selepas itu bapa terus ke kaunter untuk membeli tiket.

Kemudian kami pun dapat masuk ke dalam zoo. SOALAN Pada cuti persekolahan yang lalu keluarga kamu telah melancong ke Kula Lumpur Ceritakan pengalaman kamu semasa melancong ke sana SIAPA BILA MANA AYAT ZOO NEGARA LATAR Percutian kami dimulakan dengan melawat Zoo Negara.

Di Zoo Negara saya dan keluarga dapat melihat banyak haiwan liar seperti harimau singa badak dan gajah. Contoh Karangan Keperihalan UPSR - Melawat Ke Zoo Negara Pada cuti penggal sekolah yang lepas guru darjah kami telah mengadakan rombongan lawatan ke Zoo Negara.

Kami bertolak dengan menaiki bas sewa khas. Kami tiba di situ pada pukul 1000 pagi.

Kawasan di Zoo Negara sangat luas. 1 comment - Catatan Harian.

Melawat ke Zoo Negara Ringkas TEE YU HUI - November 8 2020 at 703 pm Cikgu Goh saya dapat memperlajari bagaimana tulis karangan Melawat ke Zoo Negara dengan baiknya. Kami diberi pelepasan pada jam 1 petang untuk melawat sekitar tempat tersebut selama setengah jam dan kami tidak melepaskan peluang mengambil gambar untuk dijadikan kenangan.

Kami menamatkan lawatan pada jam 2 petang. Semua pelajar sudah berada di luar bangunan Muzium Negara untuk bertolak balik ke politeknik.

Scribd adalah situs bacaan dan penerbitan sosial terbesar di dunia. Tulis sebuah karangan tentang lawatan kamu ke Zoo Negara.

Pada cuti yang lalu saya sekeluarga pergi ke Zoo Negara 2. Kami pergi dengan menaiki kereta.

Dalam perjalanan kami berbual-bual. Tidak lama kemudian kami tiba di Zoo Negara.

Kami melihat ramai orang di sana. Kami melihat harimausingamonyet burung dan lain-lain.

Pada cuti sekolah yang lalu bapa membawa kami sekeluarga melawat ke Zoo Negara yang terletak di Kuala Lumpur. Kami bertolak ke sana pada pukul 900 pagi dengan menaiki kereta bapa.

Sepanjang perjalanan kami sekeluarga berbual-bual dengan mesranya untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan sambil menikmati pemandangan yang indah nian.

id.scribd.com